Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 tips voor een topvakantie met kinderen

Gezellig met de kinderen op vakantie? Frankrijk is dé bestemming voor een leuke gezinsvakantie. Een plaatsje op de camping of een villa Frankrijk huren voor het hele gezin is zo gedaan en dan is het alleen nog maar genieten geblazen! Lekker spetteren in het zwembad, zandkastelen bouwen op het strand, wandelen door de bergen en leuke steden en dorpjes bezoeken: het kan allemaal! Maar wat zijn nu de beste tips voor een topvakantie met kinderen? Wij zetten ze voor je op een rij.

Provence-Alpes-Côte d’Azur          

Lekker genieten met het hele gezin is heel eenvoudig in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk. Boek een campingplaats of vakantiehuis aan zee voor een heerlijke strandvakantie en ga er af en toe met elkaar een dagje op uit. Er zijn er in de Provence-Alpes-Côte d’Azur vele markten om te bezoeken, evenals levendige steden en gezellige kleine dorpjes. De kids zullen zeker genieten tijdens een bezoek aan Parc de Loisirs Dracénie Provence: een recreatief park met (water)speeltuinen, trampolines, een meertje, opblaasbare constructies en veel gras waar je bijvoorbeeld lekker kunt picknicken. Ook leuk: waterfietsen of kajakken op Lac de Sainte-Croix.

tips voor een topvakantie met kinderen
Foto van
Valentin B. Kremer via Unsplash

Hauts-de-France

Heb je jonge kinderen en wil je de autoreis niet te lang maken? Dan is de regio Hauts-de-France in het noorden van Frankrijk een goede keuze. De badplaatsen langs de kust staan erom bekend erg kindvriendelijk te zijn. Ook zijn er mooie steden en dorpen waar je met de kids kunt winkelen, musea kunt bezoeken en lekker wat kunt eten of drinken op het terras. Of zoek de wereld van ridders, prinsen en prinsessen op tijdens een bezoek aan een van de mooie Franse kastelen. Pretparken als Parc Astérix in Plailly, La Mer de Sable in Ermenonville en Bagatelle in Merlimont zullen overigens ook goed in de smaak vallen bij het hele gezin.

Dordogne

Reis naar het zuiden van Frankrijk om te genieten in de Dordogne. Ook hier zijn er veel prachtige steden en dorpen te bezoeken. Een groot aantal van de dorpen in deze regio zijn zelfs uitgeroepen tot de mooiste van Frankrijk. In veel dorpjes worden markten georganiseerd, die altijd erg leuk zijn om te bezoeken. Daarnaast zijn er ook erg veel kastelen. Een aanrader is het kasteel van Beynac, vanwaar je uitzicht hebt over nog eens vijf andere kastelen in een prachtig dal. Breng ook zeker een dagje tijdens je vakantie door in Jacquou Parc, het meest complete attractiepark van de regio. Er zijn verschillende achtbanen, zwembaden met glijbanen en draaimolens waarin kids zich de hele dag kunnen vermaken. En vergeet ook zeker de speeltuin en de zonneweide niet! Kortom: plezier voor het hele gezin.

tips voor een topvakantie met kinderen
Foto van Nabih El Boustani via Unsplash

Dit waren onze tips voor een topvakantie met kinderen. Welke regio heeft jouw voorkeur?

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Camping-met-Zwemparadijs