Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 campings met zwemparadijs in Italië

Van jongs af aan was ik altijd een fan van water. In de zomervakantie was ik elke dag met mijn vriendinnen te vinden aan de recreatieplas vlakbij ons dorp. Dag in dag uit lag ik vanaf 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags in de zon en in het waar. Het is dan ook niet gek dat mijn vader op een gegeven moment met een nieuwe bijnaam voor mij kwam: een waterrat. En nog steeds ben ik een groot fan van zwemmen! Maar in de zee.. Dat vind ik minder fijn. Je zult mij sneller vinden in een leuk zwembad, het liefst met hoge glijbanen en een paar duikplanken, dan vermaak ik me wel. Neem daarbij ook mijn liefde voor kamperen en dan is een camping met zwemparadijs een perfecte combinatie. Daarom noem ik in dit blog 5 campings met zwemparadijs in Italië, doe je inspiratie op en klik direct door om de camping nog beter te bekijken én direct te boeken!

Camping Ca’ Pasquali

Italië is een perfecte bestemming als je op zoek gaat naar een camping met zwemparadijs. Vooral aan de Adriatische kust vind je prachtige bestemmingen, zo ook Camping Ca’ Pasquali. Als je het hebt over dolle pret in het water dan stel ik me deze vakantieplek weer voor. Tijdens één van onze vakanties rende ik met mijn broer eerst naar de glijbanen, daarna naar de waterval en weer terug. En dat zo’n 30 keer per dag. In mijn herinnering lijkt het altijd net alsof ik de hele vakantie alleen maar in het water heb gelegen!

Camping Ca' Pasquali

Camping L’Ultima Spiaggia

Ook op het Italiaanse eiland Sardinië is genoeg plezier te vinden, bijvoorbeeld op camping L’Ultima Spiaggia. Deze camping vind je aan de zuid-oostkant van Sardinië en heeft maar liefst 4 sterren. Ideaal dus voor als je zelf ook houdt van een beetje luxe. Alhoewel ik zelf nog niet op deze camping ben geweest, heb ik wel prachtige verhalen gehoord van vrienden. Het ideale van deze camping is namelijk dat het vier zwembaden heeft die direct aan elkaar liggen. Twee daarvan zijn lagune baden waar de kleintjes ook in kunnen. Waterpret voor het hele gezin dus!

Camping San Francesco

We mogen één van de favoriete bestemmingen onder de Nederlanders natuurlijk ook niet vergeten: het Gardameer. Op camping San Francesco zit je namelijk echt op een perfecte plek. Niet alleen het zwembad is gaaf, maar ook de omgeving. Je zit namelijk precies tussen de steden Desenzano del Garda, Sirmione en Peschiera del Garda in. San Francesco is dus een perfecte uitvalsbasis als je ook op stap wilt. Maar daarover een andere keer meer! Het leuke van dit zwemparadijs dat het vol staat met speeltoestellen. Watervallen, glijbanen, noem maar op. De kinderen vermaken zich hier prima!

Camping San Francesco

Camping Spiaggia e Mare

Er is er één, die absoluut in dit rijtje thuishoort. En dat is Camping Spiaggia e Mare aan de Adriatische kust! Als je alleen naar de filmpjes en de foto’s kijkt, dan weet je gewoon: dit is een camping waar we de vakantie van ons leven gaan beleven! Het nieuwe zwembad heb ik nog niet in levende lijve gezien, maar ze hebben er net een nieuwe lagune aangelegd, met een piratenschip waar van alles te doen is. Watervallen, spuiters of een glijbaan van bovenaf? Het kan allemaal. Er zijn twee grote glijbanen waar ik mezelf al af zie roetsjen. Dat wordt in één woord: ge-wel-dig!

Camping Spiaggia e Mare

Camping Le Pianacce

Tot slot, maar zeker niet de minste, is een zwemparadijs in Toscane: camping Le Pianacce. Want deze regio mogen we natuurlijk niet vergeten. Le Pianacce ligt aan de Toscaanse kust en hier is aan iedereen gedacht. Grote glijbanen voor de oudere kinderen, maar ook veel speeltoestellen in het pierenbadje. De jongste kinderen moeten natuurlijk een leuke vakantie beleven! De grote glijbaan enorm breed, voor mij een plus, want ik vind het altijd geweldig om met meerderen de glijbaan af te glijden. Hoe iedereen op allerlei gekke manieren in het water terecht komt is altijd het leukste gedeelte!

Kortom; er is volop waterpret in Italië te vinden. Deze 5 campings met zwemparadijs in Italië zijn mijn favorieten. Welke camping lijkt jou het leukst? Op de linkjes in het blog ga je direct naar de website van aanbieder en kun je ook boeken!

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Een camping met zwemparadijs

  • Waterpret voor het hele gezin
  • Glijbanen, speeltoestellen en watervallen
  • In de Italiaanse zon

Pagina delen

8

L’Ultima Spiaggia

Familie Ouwens, 28 februari 2017

Professionele animatie en leuk en schoon zwembad!

Super leuke camping direct aan prachtig (keien) strand. Professionele animatie, leuk schoon zwembad, mooi CEA strand op ongeveer 20 minuten in auto.

Bezocht L’Ultima Spiaggia in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Blogcategorieën

Camping-met-Zwemparadijs