Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste campings voor een camperreis in Frankrijk!

Een camperreis is een droom! Met het hele gezin touren van plek naar plek om zo in één vakantie heel (maar dan ook heel) veel te zien. Frankrijk leent zich hier uitstekend voor, want in het noorden van dit Zuid-Europese land sta je zo! Afhankelijk van hoelang je weg wilt blijven met de camper, reis je vervolgens door naar het zuiden. In dit blog licht ik de leukste campings voor een camperreis in Frankrijk toe. Hierbij een aantal campings uit in verschillende delen van Frankrijk die geschikt zijn om te overnachten met de camper en met de kids!

Voordat je vertrekt

Voordat je eenmaal in je camper kunt stappen zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het uitstippelen van je route door Frankrijk, inkopen doen en natuurlijk het pakken van je koffers. En zelfs als je eenmaal in je camper bent gestapt kun je voor onvoorziene verrassingen komen te staan. Een camperverzekering van Diks biedt uitkomst. Zo wordt schade vergoedt en staat Diks 24/7 paraat om hulp te bieden.

Picardië: Les Cottages de Valjoly

Picardië is de perfecte regio om jouw camperreis te starten. In nog geen vijf uur parkeer jij jouw camper bij een staanplaats op een topcamping in deze regio, Les Cottages de Valjoly. Want vooral wanneer je een camperreis onderneemt met kinderen is het aan te raden om maximaal drie tot vijf uur per dag te rijden. Je bent tenslotte op rondreis dus je hebt genoeg tijd om alles te zien wat je wilt. Laat het weer in Picardië nog te wensen over? Dan nemen de kids gewoon een duik in het overdekte zwemparadijs.

Normandië: Côte de Nacre

Zet de reis voort naar Normandië, op naar de kust! De regio waar oesters en camembert zijn oorsprong kennen en waar de natuur prachtig is! Wanneer je met je camper het terrein van 5-sterrencamping Côte de Nacre oprijdt waan je je direct in luxe. Naar de kinderen heb je geen omkijken want voor hen is er een enthousiast animatieteam en miniclub aanwezig.

Vendée: Le Pin Parasol

Nog een klein stukje zuidelijker, in de regio Vendée vind je Le Pin Parasol. Waterratten kunnen hun hart ophalen want naast ware zwemparadijzen ligt deze camping aan het meer van Jaunay, een walhalla voor watersportliefhebbers.

En dan?

Eenmaal in de Vendée maar heb je nog tijd en zin om je camperreis voort te zetten? Op naar het zonnige zuiden dan! Kies voor een kustroute en reis vanuit Vendée door naar Les Landes, de Midi-Pyreneeën en voor wie echt de tijd heeft naar de languedoc-roussillon. Hierna kun je in een dag terug naar Nederland reizen. Wil je er een echte roadtrip van maken? Dan reis je gewoon via de oostkant van Frankrijk naar Nederland en stop je weer op de mooiste plekjes.

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Camping-met-Zwemparadijs