Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De must sees van Istrië

Een van de populairste regio’s in Kroatië is Istrië. Niet verwonderlijk, aangezien je hier alles vindt waar je naar op zoek bent! Een dagje strand, wandelen door de groene natuur of foto’s maken van het kleurrijke havenstadje Poreč: alles is mogelijk in deze regio. Ik neem je mee op reis langs de parels van Istrië, lees je mee?

De fijnste stranden

Als je toe bent aan rust, zijn Uvala Portic en Uvala Debeljak perfect om te ontspannen. Je vindt deze twee baaien die gelegen zijn aan het strand in Zuid-Istrië. Het grote voordeel van deze twee baaien is dat er nog weinig toeristen te vinden zijn. Een ander mooi stand is Crveni Otok. Dit ligt aan de kust van Rovinj en ook hier kun je een heerlijk dagje doorbrengen. Zin in iets meer activiteit? Rovinj beschikt over een duikcentrum, dus heb je gelegenheid om te duiken dan is de onderwaterwereld van Istrië leuk om te ontdekken.

Parels van Istrië - Uvala Portic

Foto van Unsplash

Veelzijdige natuur van Istrië

Zodra je wat meer het binnenland van Istrië intrekt, waan je je volop in de natuur. Wijnvelden in combinatie met heuvels en prachtige bossen zijn hier geen uitzondering. Tussen de wijnvelden, heuvels en bossen kom je soms een middeleeuws dorpje tegen. In het centrale deel van Istrië staat een adelaarsnest, genaamd Motovun. Vanaf daar kijkt men uit op rivier de Myrna. Niet alleen in het binnenland is mooie natuur te vinden, ook aan de kust is dit aanwezig. Nabij Rovinj ligt de Lim Fjord. Vanaf de Lim Fjord kijk je uit over de groene omgeving. Absoluut de moeite waard!

Parels van Istrië - Lim Fjord

Foto van Pixabay

Gezellige havenstadjes

In het westen van Istrië vind je havenstadjes Poreč en Rovinj. Echte cultuursnuivers zullen zich in zowel Poreč als in Rovinj direct thuis voelen. Daarnaast staan beiden ook wel bekend als steden met sfeer. In Poreč is deze sfeer goed te voelen, aangezien meer dan een miljoen mensen jaarlijks een bezoek aan deze stad brengen.

Ook Rovinj doet niet onder met zijn vele toeristen. Ondanks de vele bezoekers is de authentieke sfeer nog in tact. Daarnaast beschikt de stad over allerlei getalenteerde kunstenaars. Dit is te merken aan de vele schilderijen die worden aangeboden. Op de heuvel midden in het oude centrum staat de Sint-Eufemia kerk. Deze kerk met haar 60 meter hoge toren valt niet te missen en mag je ook eigenlijk niet missen. Het is namelijk een echte aanrader wat ons betreft. Wandel je richting de haven, dan vind je daar talloze restaurantjes en cafés. Perfect om even van de mooie omgeving te genieten tijdens het drinken van een verkoelend drankje.

Parels van Istrië - Porec

Foto van Pixabay

Cultuur snuiven in Pula en Poreč

Zeg je cultuur, dan zeg je Pula. Wat je hier vind is een drieduizend jaar oude stad en een indrukwekkend Romeins amfitheater, de Arena. Ook kan men hier de Sergijevci Boog bezoeken. Waneer je in Poreč bent, mag je de Eufrasiusbasiliek bewust niet overslaan. Deze indrukwekkende basiliek staat overigens op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Parels van Istrië - Pula Arena

Foto van Pixabay

Benieuwd geworden naar Istrie? Bekijk hier onze top campings in de regio Istrië.

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

La Ville Huchet

Familie van Norden, 28 februari 2017

Leuk zwembad voor de kinderen!

Niet te grote camping, leuk zwembad voor de kinderen, veel ruimte bij de stacaravan, bezienswaardigheden in de buurt. Tips in de omgeving: St. Malo, de oude binnenstad, het aquarium in St.Malo, Dinard, Cap Frehèl. Cancale. Mont St. Michel is ook niet al te ver rijden.

Bezocht La Ville Huchet in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Camping-met-Zwemparadijs