Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De drie gaafste camping-waterglijbanen van Europa!

Toen ik kind was, gingen we altijd tijdens de zomervakantie naar een camping in Frankrijk of Zuid-Duitsland. Eén ding wat voor mij écht een must was, was dat er op de camping een zwembad met waterglijbanen moest zijn. Ja, waterglijbanen in het meervoud. Eén glijbaan was voor mij niet genoeg. En het liefst waren deze waterglijbanen zo spectaculair mogelijk. Maar waar vind je die? Om het jezelf makkelijk te maken, hier een top drie van de meest gave waterglijbanen op campings in Europa.

Camping La Plaine Tonique

frankrijk-waterglijbaan - gaafste camping-waterglijbanen van Europa

In het zuiden van Frankrijk, tegen de Franse alpen aan ligt camping La Plaine Tonique. Hier zal jong én oud zich geweldig voelen, want deze camping beschikt over een heus zwemparadijs met maar liefst vijf zwembaden. Eén van deze zwembaden heeft een unieke glijbaan: hij is namelijk wel heel erg lang. Hij kronkelt alle kanten op, gaat van de ene spiraal over in de andere waardoor je flink heen en weer wordt geschud tijdens de rit. Net wanneer je denkt dat hij afgelopen is, maakt hij nog een flinke bocht. Dit zijn de waterglijbanen die er toe doen. Heerlijk lang glijden, met een snelheid zo hard dat al het water in je gespannen gezicht spettert.

Vakantiepark Lalandia Rødby

waterglijbaan-2 - gaafste camping-waterglijbanen van Europa

De volgende camping moeten we een stuk noordelijker zoeken, om precies te zijn in Denemarken. Ten Zuid-Westen van Kopenhagen, op zo’n 8,5 uur rijden van Utrecht, ligt vakantiepark Lalandia Rødby. Het is een uitermate kindvriendelijke camping en beschikt ook over een zwemparadijs met binnen- en buitenbad, waterspeeltuin en adrenaline-glijbanen. Eén van deze glijbanen is zo uniek, dat eigenlijk geen andere camping die heeft. Deze glijbaan is namelijk zó groot, dat je er met zijn vieren tegelijk vanaf gaat naar beneden in een speciale band bestemd voor vier personen. Op een gegeven moment belanden jullie in een enorme trechter, waar je langzaam maar zeker naar het ‘zwarte gat’ dobbert. Echt een hele gave ervaring, hier krijg je geen genoeg van!

Camping Terme Catez

waterglijbanen-paradijs - gaafste camping-waterglijbanen van Europa

De laatste camping van dit lijstje moeten we het weer een stuk Zuid-Oostelijker zoeken, namelijk in Slovenië. In het oosten van het land, vlakbij de grens met Kroatië, ligt camping Terme Catez. Het is vanuit Utrecht ongeveer dertien uur rijden naar deze camping, maar dan heb je ook wat. Maar dan ook echt. Houd je vast. Deze camping heeft een zwemparadijs van 10.000 vierkante meter. Ja, je lees het goed. Het beschikt onder andere over een golfslagbad, geweldige glijbanen, een piratenschip, een waterspeeltuin een en zogenoemde lazy river. Het heeft vier buitenglijbanen die stuk voor stuk geweldig zijn, maar er steken er twee boven uit: de ene glijbaan heeft een trechter, waarin je rondjes draait totdat je door het gat valt in het water, en de andere gaat steil naar beneden om te eindigen in een halfpipe. Een bizarre ervaring en uniek in Europa!

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

La Ville Huchet

Familie van Norden, 28 februari 2017

Leuk zwembad voor de kinderen!

Niet te grote camping, leuk zwembad voor de kinderen, veel ruimte bij de stacaravan, bezienswaardigheden in de buurt. Tips in de omgeving: St. Malo, de oude binnenstad, het aquarium in St.Malo, Dinard, Cap Frehèl. Cancale. Mont St. Michel is ook niet al te ver rijden.

Bezocht La Ville Huchet in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Camping-met-Zwemparadijs