Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het grote voordeel van een camping met zwemparadijs

Ga je deze zomer naar een camping met een zwemparadijs? Bof jij even! Of weet je het nog niet? Een camping met zwemparadijs heeft namelijk veel voordelen waar de hele familie profijt van zal hebben. Nadat je deze voordelen op een rijtje hebt gelezen, heb je nog meer zin in de vakantie, of zal het je overtuigen een camping met zwemparadijs te boeken!

waterglijbanen-paradijs

Leuk voor jong én oud

Bijna elke camping heeft wel een zwembad, maar de grootte hiervan en de bijbehorende faciliteiten spelen een grote rol voor het entertainmentgehalte. De peuters zullen altijd wel een plekje hebben om kennis te maken met het zwembad en ook de iets oudere kinderen tot tien jaar zullen altijd wel enthousiast zijn over een zwembad. Maar hoe ouder de kinderen worden, hoe meer behoefte ze hebben aan grenzen verleggen, avontuur, en uitdaging. Naarmate ze ouder worden, is een ‘simpel’ zwembad niet meer genoeg. Een zwemparadijs zal een trigger teweeg brengen, want zo’n paradijs beschikt meestal over tenminste een paar waterglijbanen. En die komen in alle vormen en maten! Roetsjen naar beneden en strijden tegen je familie of vrienden, de “wajoo’s” zullen door de glijbanen te horen zijn.

Maar zelfs ouders (vooral de vaders onder ons) zijn ook vaak fanatiek met waterglijbanen. Zo niet, dan kunnen zij altijd relaxen in het bubbelbad. En het plezier hiervan is eindeloos. Zwemparadijzen hebben vaak ook een golfslagbad, stroomversnellingen en speeltoestellen in het water. Er zijn campings met heuse piratenschepen in het water, waar kinderen hun ogen bij uitkijken. Het verveelt nooit, en het is tijdloos.

il paese di ciribi

Het zwembad is een plek waar vrienden worden gemaakt

Natuurlijk algemeen bekend, maar waar in een ‘normaal’ zwembad de focus ligt op zwemmen, ligt de focus bij een zwemparadijs echt op het spelen. Lol hebben en dat is nu precies waar kinderen goed in zijn! Stel je gaat van de waterglijbaan en je broertje of zusje gaan tegen elkaar, dan sta je er heel even alleen voor. Totdat het volgende jongetje vraagt: “Wil je tegen mij?” En de vriendschap is gemaakt. Ook bij de speeltoestellen ligt de focus echt op het spelen, waardoor vriendschappen veel makkelijker gemaakt worden. Een genot voor ieder kind!

Union Lido, zwembaden met speeltoestellen

Zwemparadijs wordt gebruikt voor animatie

Nog een leuke bijkomstigheid is dat een zwemparadijs zich vaak uitstekend leent voor gebruik van het animatieteam. Als het te warm is om buiten te sporten of als je een keer geen zin hebt om binnen aan iets te knutselen, worden er meestal ook spelletjes gedaan in en nabij het zwembad. Denk aan aqua yoga, tikkertje of het afleggen van een parcours door het water. Enorm leuk om aan mee te doen, voor jong en oud! Waterplezier is er voor iedereen, zeker wanneer de faciliteiten in kwaliteit en kwantiteit uitpuilen boven andere campings. Het enige nadeel is: nadat je op een camping met zwemparadijs bent geweest, willen de kinderen niet meer anders. Maar, eerlijk gezegd, jij waarschijnlijk ook niet.

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Camping-met-Zwemparadijs