Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor een leuke autoreis met kinderen

Yes, het is weer tijd voor vakantie! Een verblijf op een camping met zwemparadijs is een heerlijk vooruitzicht. Toch zien veel gezinnen op tegen de reis naar de camping. Urenlang in een auto met kinderen… Dat is niet altijd een pretje! Gelukkig vliegt de tijd dankzij deze tips zo voorbij en hebben de kinderen ook wat anders te doen dan de hele reis op hun telefoon staren. Lees je mee met de beste tips voor een leuke autoreis met kinderen?

Laat je fantasie de vrije loop

Natuurlijk is de meest bekende manier om je te vermaken in de auto het spelen van spelletjes! Een leuk spelletje dat de kinderen vast kan bekoren is het bestemmings-fantasiespel. Het grote voordeel is dat het niet zorgt voor extra bagage en het ook nog eens kosteloos is. Je speelt dit spel met alle inzittenden van de auto en bedenkt een plek op de wereld waar je vakantie kunt vieren. Om de bestemming te raden moeten de andere passagiers vragen stellen die enkel met “ja” of “nee” beantwoord mogen worden. De bedoeling is dat zij zo snel mogelijk moeten raden welke bestemming jij in je hoofd hebt.

Tips voor een leuke autoreis met kinderen
Via Unsplash van Dimitry Anikin

Ik zie wat jij niet ziet

Een van de klassiekers is natuurlijk het spel “Ik zie ik zie wat jij niet ziet, en de kleur is…”. Dit is zeker een erg leuk spel als je al wat verder van huis bent. Zo zie je veel van de omgeving en kom je gelijk in de vakantiesfeer! Een variant van dit spel is dat je een voorwerp in de auto in gedachten neemt dat de anderen moeten raden. Een spelletje dat makkelijker lijkt dan het is…

SMART games

En last but not least: de SMART games! Dat zijn allemaal leuke puzzel spelletjes met verschillende levels en bovendien ideaal als je als ouder even niet mee wilt doen met het spelletje. De kinderen moeten echt hun hersenen laten kraken om het level op te lossen. Reken maar dat de tijd vliegt! Bijkomend voordeel is dat ze er ook nog eens inzicht van krijgen. Kortom: leerzaam en ook nog eens leuk tijdverdrijf. Ondertussen kunnen papa en mama lekker genieten van de rust in de auto. 

Tips voor een leuke autoreis met kinderen
Via Unsplash van Karla Hernandez

Dit waren onze tips voor een leuke autoreis met kinderen. Was is voor jou de ultieme tip?

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Adriano Camping Village

Familie Klercq, 15 mei 2019

Gezellige camping met ideaal zwembad!

Ervaring

Gezellige camping. Voor kinderen echt een ideaal zwembad, het is niet dieper dan 1,40 meter. Met een leuke versnelling erin gemaakt. Alles staat in verbinding met elkaar. Erg leuk. Camping heeft veel voorzieningen zoals restaurant, winkeltjes, speeltuin (staat bij het restaurant, ideaal om even een hapje met de kids te eten).

Tips in de omgeving

De wegen zijn wat minder goed en dorpjes moet je echt even voor rijden. Maar als je eenmaal op pad bent is het er mooi.

Bezocht Adriano Camping Village in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Camping-met-Zwemparadijs