Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vijf tips om je kind te beschermen tegen de zon

We zien de zon steeds vaker en dat houdt in dat de zomer eraan komt. Voor kids is dit dé tijd om samen met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen. Is het echt lekker weer, dan is het heerlijk om een zwembadje op te zetten voor het ultieme spetterplezier. Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind tijdens het spelen niet constant blootgesteld wordt aan de straling van de gele bol. De huidcellen van kinderen zijn extra kwetsbaar en verbranden gaat altijd sneller dan je denkt. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips om je kind te beschermen tegen de zon. Lees je mee?

Smeren, smeren en nog eens smeren!

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar insmeren in ontzettend belangrijk. Een aantal weken geleden verscheen dit blog online, waarin er een aantal zonnebrandcrèmes werden getest. Hoewel het voor volwassenen ook belangrijk is om goed te smeren, is dit bij kinderen cruciaal. Indien kids verbranden krijgen de huidcellen geen kans om hier volledig van te herstellen. Dus pak die tube, spray of fles er om het uur bij en wees niet te zuinig. Er wordt aangeraden om minimaal factor 30 te gebruiken.

Kleed je kind tegen de zon

Hoewel je ook door kleding kunt verbranden, is het toch slim om plekken die veel zon vangen te beschermen met kleding. Wat dacht je van het hoofd? Dit kun je makkelijk oplossen door een hoedje of petje op te zetten. Denk ook aan de schouders, aangezien de huid hier dun is. Hiervoor kun je een t-shirt aantrekken.

Kleding - vijf tips om je kind te beschermen tegen de zon

Foto van DariuszSankowski via Pixabay

Drink voor hydratatie

Dat de zon zorgt voor uitdroging, is geen geheim. Daarom is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Het beste is om je kind water te geven in plaats van suikerhoudende drankjes.

Vermijd weerkaatsing

Wist je dat je ook aan de zon wordt blootgesteld via de grond? De zon weerkaatst, waardoor je alsnog kunt verbranden. Als je met je kinderen een dagje op een meertje of strand doorbrengt, zorg er dan voor dat ze op een kleed of doek zitten om 20 procent van de straling te verminderen.

Zon - vijf tips om je kind te beschermen tegen de zon

Foto van Pexels via Unsplash

Heetst van de dag

Het is verstandig om op het heetste moment van de dag niet de zon op te zoeken. Zorg er dus voor dat je van twaalf uur ’s middags tot drie uur ’s middags een plekje in de schaduw op zoekt.

Dit waren mijn vijf tips om je kind te beschermen tegen de zon. Hoe zorg jij ervoor dat je kind niet verbrandt? 

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Norcenni Girasole Club

Familie de Schouwer, 15 mei 2019

Heerlijke vakantie!

Ervaring

Zwembaden zijn super, alleen wel even de heuvels op of met het treintje! En de ligging en uitkijk op de heuvels van de Toscane geeft toch wel een heerlijk vakantie gevoel! Top camping met prima faciliteiten. Enorm genoten met ons zoontje van 2

Tips in de omgeving

We zijn een dagje naar Florence geweest hebben de auto geparkeerd bij de Coop ongeveer 45 min rijden en toen met de tram zo door naar Florence ongeveer 15min. En je stapt zo uit in het centrum.

Bezocht Norcenni Girasole Club in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Camping-met-Zwemparadijs