Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waterpret aan de Côte d’Azur

Een strandvakantie is eigenlijk niet geslaagd zonder een gezonde dosis waterpret. Van het huren van een waterfiets tot het plonsen in een zwembad, er zijn veel verschillende manieren waarop je je gezonde dosis waterpret beleeft. In dit blog lees je hoe je waterpret aan de Côte d’Azur op en top kunt beleven.

Waterpret in de Middellandse zee

De Côte d’Azur zou de Côte d’Azur niet heten als de regio niet vol zat met prachtige stranden en gezellige kustplaatsen, maar waar kun je nu het beste naar toe voor een beetje waterpret? Dit ligt er natuurlijk een beetje aan wat je van plan bent om te doen. Wil je gewoon lekker zwemmen, dan kun je praktisch bij elk strand terecht. Wil je de mogelijkheid om uit te rusten op het zandstrand tussen het zwemmen door? Dan zul je iets beter moeten zoeken. Zandstranden zijn vrij schaars aan de Côte d’Azur. Een mooi klein zandstrandje is Cap d’Antibes. Vanaf hier kun je ook mooie wandeltochten langs de kust maken. Ben je toe aan iets meer uitdaging? Dan kun je ook één van de watersporten uitproberen. In bijna elke kuststad is het mogelijk om de benodigde materialen te huren. Maak bijvoorbeeld een mooie tocht op een bootje over het water of huur een jetski. Op sommige plekken kun je zelfs diepzeeduiken.

Antibes zandstrand - waterpret aan de Côte d'Azur

Waterpret op de camping

Zwemmen in de Middellandse zee is leuk, maar voor de afwisseling is het soms wel fijn om een duik te kunnen nemen in een zwembad. Even het zoute water van je lijf spoelen of even bijkomen van het wilde zeewater: daarvoor is een zwembad ideaal. Extra leuk is het als het zwembad ook nog van de nodige extra’s is voorzien, zoals waterglijbanen of een jacuzzi. Op deze manier beleef je nog meer waterpret aan de Côte d’Azur. Sommige campings zijn zelfs voorzien van een heus wellnesscentrum. Een voorbeeld hiervan is vakantiepark La Palmeraie. Op dit vakantiepark kun je heerlijk relaxen aan de Côte d’Azur en weet je zeker dat je uitgerust thuiskomt.

La Palmeraie - blog waterpret aan de Côte d'Azur

Op zoek naar een vakantiebestemming aan de Côte d’Azur? Kijk tussen ons aanbod van campings met zwemparadijzen aan de Côte d’Azur. 

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Camping-met-Zwemparadijs