Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waterpret in je eigen achtertuin deze zomer

Zit een vakantie naar het buitenland met het gezin er niet in dit jaar? Geen zorgen, want met een beetje geluk zit het weer in Nederland ook mee en beleven jullie alsnog dat zomergevoel. Zo kun je bijvoorbeeld je tuin ombouwen tot waterparadijs, waardoor jullie dolle pret beleven. Weten hoe je dat kunt doen deze zomer? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je een aantal tips voor ultiem waterplezier.

Leuke zwembaden voor thuis

Opblaasbare zwembaden zijn leuk voor jong en oud. Zo kan een zwembadje de allerkleinsten vermaken, maar op een hete  zomeravond is het ook leuk om met vrienden even af te koelen. Bovendien is er voor iedere leeftijd wel een geschikt zwembad te koop. Zo heb je de keuze uit zwembadjes met bijvoorbeeld een jungle thema voor de kleintjes, opblaasbare zwembaden met glijbanen of de standaard opblaasbare badjes. Voor de ultieme pret kun je er eventueel ook nog voor kiezen om accessoires op te blazen. Succes gegarandeerd.

Waterplezier - camping-met-zwemparadijs

Foto van Silvrwood via Pixabay

Watergevecht: wie gaat er winnen?

Organiseer samen de leukste watergevechten met ballonnen of waterpistolen. Verzamel zo veel mogelijk waterballonnen in een emmer en kijk wie de meeste ballonnen raak gooit. Ook is het mogelijk om een watergevecht te houden met waterpistolen. Zoek een plekje op in de tuin en probeer elkaar nat te spuiten zodra iemand van plek wisselt. Extra leuk wordt het spel als je obstakels in de tuin plaatst. Hierdoor krijgt het spel meer actie en moet je nog meer op je hoede zijn als je van schuilplaats wisselt. Een ding is zeker, hierdoor beleven jullie de tijd van je leven.

Spelletjes voor onbeperkt waterplezier

Naast het houden van een watergevecht kun je ook een potje flessenvoetbal organiseren. Vul allemaal een eigen fles met water en kijk wie zijn fles het eerste leeg is. Nodig zeker ook vriendjes en vriendinnetjes uit, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Naast flessenvoetbal is het houden van een bekertjesparcours ook leuk en uitdagend. Hiervoor maken jullie een parcours met allerlei objecten en voorwerpen. Ook vullen jullie allemaal een beker met water. Terwijl je het parcours doet, is het de bedoeling dat je zo min mogelijk water verliest. Aan het eind bepalen jullie de winnaar door te kijken wie er het meeste water in zijn of haar beker heeft.

Waterplezier - camping-met-zwemparadijs

Foto van Hans via Pixabay

Schuif over je eigen buikschuifbaan

Een leuke tip voor het hebben van veel plezier, is door een eigen buikschuifbaan te maken. Het leuke aan het maken van je eigen baan is dat je alle benodigdheden waarschijnlijk al in huis hebt. Neem een stuk plastic zeil en maak dit goed nat met een eigen mengsel van water en zeep dat niet prikt als het in de ogen komt. Zorg ervoor dat kleine steentjes en takjes van de grond zijn voordat jullie beginnen met glijden. Alles van de grond? Glijden maar!

De watereditie van limbodansen

De laatste tip is ook leuk en makkelijk te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tuinslang. Zet de kraan aan en laat de kinderen om de beurt onder de straal door lopen. Iedere ronde richt je de straal net iets lager, zodat de uitdaging steeds groter wordt. Wie de straal raakt is niet alleen af, maar ook nog eens nat! Leuk voor op een warme zomerdag.

Waterplezier - camping-met-zwemparadijs

Foto van Sophie Dale via Unsplash

Dit waren onze tips voor zomermiddagen vol waterplezier. Wat is jouw favoriete tip? 

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Park Umag

Familie Berrevoets, 15 mei 2019

Prachtig uitzicht!

Ervaring

Ligging van de camping is super iedereen ziet zee. Ondanks dat het groot is, is het niet overdreven druk ,aan zee is er voor iedereen wel een plekje. Wij komen er geregeld en hebben het zien groeien , maar het verveelt nog steeds niet!

Tips in de omgeving

motovun , groznjan , porec, rovinj ,pula , novigrad , umag , overtocht naar venetie . Nog veel meer ligt aan de kilometers die je wilt rijden.

Bezocht Park Umag in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Camping-met-Zwemparadijs