Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Zonnebrand: Welke moet je hebben en hoe blijf je beschermd?

Alleen bij het ruiken van de geur, waan je je in de zon aan het zwembad. We associëren de geur van zonnebrand allemaal met zonvakanties! En niet voor niets. Wanneer je in de zon gaat liggen is het ontzettend belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen. Je wordt er wel bruin van, maar te veel UV-straling kan op de korte termijn een verbrande huid veroorzaken. Niet fijn als je nog terug moet reizen. Op de lange termijn kan te veel UV-straling zelfs resulteren in vervroegde huidveroudering of zelfs ziektes als huidkanker.

Als je deze zomer met je kids naar een camping met zwemparadijs gaat, is het dus van belang om een goede zonnebrand mee te nemen. Zo weet je zeker dat jullie allemaal goed beschermd zijn. Met campings in onder andere Frankrijk, Italië en Kroatië, is de kans groot dat de zon schijnt!

Crème of spray? De voor- en nadelen

In de winkel vind je allerlei soorten zonnebrand. Het beste kan je voor een crème kiezen. Bij spray gebruik je snel te weinig, en verspil je ook nog eens veel. Dat is natuurlijk niet alleen zonde van je geld, maar zorgt er ook voor dat je sneller verbrand. Daarnaast is spray, net als deodorant, licht ontvlambaar. Let dus goed op als je kinderen deze gebruiken! Wél is spray ongelofelijk makkelijk in gebruik. Je handen voelen minder vies en je kunt jezelf beter insmeren als je bijvoorbeeld zand op je handen hebt of haartjes op je benen.

Zonnebrand Tips en Tricks via Camping-met-Zwemparadijs.nl

Foto van Zonnebrand via Pixabay

Onderzoek Consumentenbond

Begin dit jaar heeft De Consumentenbond een test uitgevoerd met betrekking tot zonnebrandcrème. Aan de hand van dit onderzoek worden een aantal zonnebrandcrèmes en zonnebrandsprays uitgelicht.

De beste uit de test is duidelijk Ambre Solaire van Garnier. Deze is zowel als beschermende spray als in de vorm van beschermende zonnemelk verkrijgbaar. Ze beschermen je huid heel goed tegen UV straling (A en B). Het enige waar je rekening mee moet houden is dat dit merk minder geschikt is voor de gevoelige huid. De producten bevatten namelijk een aantal allergenen waar sommigen niet goed tegen kunnen.

En dan de beste koop! Kruidvat Solait zonnespray biedt volgens de Consumentenbond goede bescherming tegen een lage prijs. Ook Nivea Sun Protect & Hydrate beschermt je goed zonder dat deze al te duur is.

Hoe vaak moet ik me insmeren?

Het Rode Kruis adviseert om jezelf elke twee uur goed in te smeren zodat je optimaal beschermd bent tegen de stralingen. Lig je op het water of op het zand? Smeer je dan elk uur in! Water en zand reflecteren namelijk zonnestraling, waardoor je nóg sneller verbrand. Lees hier meer tips van het Rode Kruis om verbranding door de zon te voorkomen.

Met deze tips Ben je toch verbrand? Lees hier de tips voor een snel herstel!

Ben jij wel eens op een camping met zwemparadijs geweest?

Schrijf erover op ons blog! »

« Terug naar overzicht

Camping-met-Zwemparadijs